Foto: LETA

Neizmantoto lata nominālvērtības pastmarku bezmaksas maiņa pret tādas pašas vērtības pastmarkām eiro notiks no 2015.gada 5.janvāra līdz 30.jūnijam, portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas Pasts".

Pastmarku maiņa tiks īstenota vienā konkrētā pasta nodaļā – 44. pasta nodaļā, kas atrodas "Latvijas Pasta" centrālajā birojā, Ziemeļu ielā 10, lidostā "Rīga", Mārupes novadā.

Maiņai netiks pieņemtas bojātas vai jau izmantotas pastmarkas. Pirms maiņas "Latvijas Pasta" darbinieki arī pārbaudīs, vai pastmarkas nav viltotas.

Saskaņā ar eiro ieviešanas kārtības likumu 2014. gada decembris ir pēdējais mēnesis, kad lietošanai derīgas ir no 1991. līdz 2012. gadam izdotās pastmarkas ar lata nominālvērtību.

Uzņēmums aicina jau iepriekš izdrukāt un aizpildīt no "Latvijas Pasta" interneta vietnes www.pasts.lv iesniegumu, kurā jānorāda tā iesniedzēja vārds, uzvārds, adrese, pievienoto pastmarku skaits un summa latos.

Pirms pastmarku maiņas "Latvijas Pasta" darbinieki pārbaudīs, vai iesniegtās pastmarkas līdz 2014. gada 31. decembrim nav izņemtas no apgrozības, bojātas vai caurdurtas, pārklātas ar dažādām vielām, nav tikušas izmantotas sūtījumu apmaksai vai apzīmogotas.

Rodoties aizdomām par pastmarku viltošanu, "Latvijas Pasts" nekavējoties vērsīsies Valsts policijā.

"Latvijas Pasta" izdotās pastmarkas ar lata nominālvērtību no apgrozības tiks izņemtas 2015. gada 1. janvārī, bet klientiem tiks piegādāti visi sūtījumi, kuru apmaksai līdz pat 2014. gada 31. decembrim būs lietotas lata nominālvērtības pastmarkas.

Savukārt to pastmarku apgrozības un izmantošanas termiņš, kurās nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!