Foto: DELFI

Latgalē trešdien kāds 60 gadus vecs vīrietis guvis dažādus kaulu lūzumus, kad, aiz koku zariem aizķeroties, avarējusi viņa vadītā lidmašīna, portālam “Delfi” sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Pēc viņas teiktā, vīrieša gūtās traumas ir salīdzinoši vieglas šāda veida negadījumam.

Tāpat trešdien slimnīcā mediķi nogādājuši vairākus iespējamos tā dēvētos "legālo narkotiku" upurus.

Tā Latgalē šādi apreibinājies kāds 14 gadīgs puisis, kurš nogādāts slimnīcā. Tāpat Zemgalē slimnīcā nogādāts viens jaunietis pēc tam, kad viņa neadekvāto uzvedību pamanījuši garāmgājēji un izsaukuši mediķis. Arī šajā gadījumā viņš, iespējams, bija pīpējis augu maisījumus.

Savukārt Rīgā no mediķiem aizbēdzis kāds 16 gadus vecs puisis. Viņš kopā ar māti bijis uz ielas un mediķus izsaukusi māte, paziņojot, ka viņai ir aizdomas, ka puisis "sapīpējies" - apreibinājies ar augu maisījumiem. Līdz mediķu ierašanās brīdim jaunietis jau bija aizmucis un mediķiem viņu tā arī neizdevās apskatīt un noteikt, vai tiešām viņš lietojis šīs baudvielas.

Tāpat augu maisījumus smēķējis arī kāds pieaudzis vīrietis Rīgā. Ar veselības traucējumiem viņš nogādāts slimnīcā.

Bukša pastāstīja, ka trešdien slimnīcā nogādāts kāds 40 gadus vecs vīrietis, kurš atrasts bezsamaņā guļam uz ielas. Viņam bijusi smaga galvas trauma. Vīrietis bijis alkohola reibumā.

Zemgalē kāds vīrietis guvis darba traumu, kad veikalā, izkraujot preci no smagās automašīnas, viņam uzkritusi kaste. Vīrietis piespiests ar jostas daļu un guvis iegurņa traumas.

Zemgalē kādu 37 gadus vecu iereibušu vīrieti sakodis svešs suns. Viņš ar apakšstilba un augšstilba lūzumu nogādāts slimnīcā.

Vidzemē ar ķermeņa atdzišanu slimnīcā nogādāta kāda sieviete - viņa bija lietojusi alkoholu un pakritusi ceļā uz mājām. Sievietei konstatēta 35 grādu temperatūra, kā arī roku kāju apsaldējumi.

Savukārt Rīgas reģionā kāds 18 gadus vecs puisis - motorollera pasažieris, kritis no motrollera un guvis pleca traumu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Tāpat Rīgā kāds 24 gadus vecs vīrietis ar velosipēdu nav varējis izvairīties no sadursmes ar gājējiem - viņš atsities pret automašīnu, guvis kājas traumu un nogādāts slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!