Foto: LETA

Vietām Kurzemē, Latgalē un valsts centrālajā daļā uz autoceļiem šajā rītā izveidojies apledojums, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 52 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir šajās vietās: Daugavpils šoseja (A6) posmā no Nīcgales līdz Patarniekiem; Bauskas šoseja (A7) posmā no Dizmukalna līdz Grenctālei; Jelgavas šoseja (A8) posmā no Jelgavas līdz Meitenei; Liepājas šoseja (A9) posmā no Kaģiem līdz Apšupes krustojumam, kā arī posmā no Anneniekiem līdz Blīdenei; Ventspils šoseja (A10) posmā no Talsiem līdz Usmai; JēkabpilsTerehova šoseja (A12) posmā no Ludzas līdz Terehovai; Grebņeva – Medumi šoseja (A13) posmā no Rušenicas līdz Medumiem, kā arī Daugavpils apvedceļš (A14) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Talsu apkaimē.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem var informēt VSIA "Latvijas Valsts ceļi", zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555. Šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!