Foto: F64
Pēc pirmās rudens vētras elektrības padeve patlaban ir atjaunota vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību, un šobrīd elektrība nav pieejama apmēram 8000 mājsaimniecību Latgalē, portālu ”Delfi” informēja VAS ”Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere.

Daugavpils apkārtnē traucējumi elektroapgādē ir apmēram 5000 klientu, Krāslavā – ap 2000. Darbos ir iesaistītas teju 50 brigādes, kas elektroapgādes atjaunošanai strādās līdz to atļaus laika apstākļi.

”Prognozējam, ka lielākā daļa avārijas atslēgumu tiks novērsti šīs dienas laikā, taču darbu turpināsim arī rītdien. Esam bijuši laikus sagatavoti un reģionā strādā daudz reizes lielāks cilvēku skaits, nekā ikdienā, kā arī ir nodrošinātas visas materiālās rezerves. Ja nepagūsim līdz diennakts tumšajam laikam novērst visus bojājumus, darbam uz rītdienu pēc iespējas centīsimies atstāt tās elektrolīnijas, kuru objekti nav apdzīvoti – vientuļas lauku mājas, vasarnīcas,” saka AS ”Sadales tīkls” valdes loceklis Signis Rīns.

Lai noskaidrotu, vai elektroapgādes traucējumi ir arī novadā un pagastā, kur atrodas klienta objekts, ”Latvenergo” aicina izmantot elektroatslēgumu karti AS ”Sadales tīkls” mājas lapā. Šis līdz šim ir vienīgais līdzīga satura informācijas avots Latvijā, kur līdzīgu dabas stihiju gadījumos gan iedzīvotājiem, gan medijiem ir pieejams pārskats par operatīvo situāciju.

Izmantojot meklētāju, iespējams uzzināt par elektroapgādes situāciju, precizējot pilsētu, novadu un pagastu. Karti meklējiet – www.sadalestikls.lv, pirmajā lapā klikšķinot uz ”Elektroatslēgumu karte”.

Jau vēstīts, ka stiprākās brāzmas šonakt reģistrētas Daugavpilī, kur vēja ātrums no plkst.3 līdz 6 sasniedzis 24 metrus sekundē. Latgales pusē reģistrēti ap 700 elektroenerģijas avārijas atslēgumi, atstājot bez elektrības aptuveni 10 000 mājsaimniecību, taču VAS "Latvenergo" strādā pie bojājumu novēršanas un lielāko daļu bojājumu iecerēts novērst šīs dienas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!