Foto: DELFI
Daudzos Latgales un Vidzemes ezeros nav izkusis ledus, augstieņu apgabalos ēnainās vietās vēl manāms sniegs, liecina svētdien saņemtie dati no ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes satelītiem.

Nedēļas sākumā lielu daļu Kurzemes un Zemgales klāja Lieldienās uzsnigušais sniegs, patlaban tas pilnībā nokusis. Sniegs saglabājas vairs tikai atsevišķās noēnotās vietās Latgalē un Vidzemē, galvenokārt Vidzemes augstienē.

Arī biezākais ledus saglabājas uz ezeriem Vidzemes augstienē, kā arī Alūksnes ezerā. Latgales ezeri pamazām atbrīvojas no ledus segas, bet Kurzemē un Zemgalē ledus izkusis jau pirms laba laika.

Šonedēļ izkusuši arī pēdējie ledus gabali Rīgas jūras līcī. Vēl otrdien vietām pie Vidzemes bija redzams ledus, bet jau ceturtdienas, 12.aprīļa, satelītu uzņemtajos attēlos ledus vairs nebija manāms.

Pērn pēdējie ledus gabali izkusa tikai maija sākumā. 2011.gada februārī biezs ledus pārklāja visu Rīgas jūras līci, tajā iesala vairāki desmiti kuģu, bet šogad ledus būtiskas problēmas nesagādāja.

Daudz ledus un sniega saglabājas Skandināvijā un Krievijas ziemeļu daļā. Biezākā sniega sega Somijā svētdienas rītā izmērīta Lapzemes administratīvajā centrā Rovaniemi - 99 centimetri. Savukārt kalnu apgabalos Zviedrijā vēl ir līdz 126 centimetriem dziļš sniegs. Daudz sniega ir arī kalnos citviet Eiropā, vietām Alpos sniega kārtas augstums pārsniedz piecus metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!