Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Gaidāms stiprs sals, tāpēc sinoptiķi izsludinājuši dzelteno brīdinājumu Vidzemē un Latgalē, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nakts otrajā pusē, debesīm skaidrojoties, vietām Latvijas austrumu daļā gaidāms stiprs sals – gaisa temperatūra pazemināsies līdz -20...-22 grādiem pēc Celsija skalas. Sals saglabāsies līdz trešdienas rītam.

Brīdinājums spēkā līdz trešdienas, 10. februāra, pulksten 10. Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, ko tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. Jābūt informētiem par gaidāmajām izmaiņām, un nav lieki jāpakļauj sevi riskam.

Aukstuma dēļ pastāv arī veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Andrejs Ozoliņš.

Trešdien dienā vietām Latvijā snigs, plaša nokrišņu zona dienas vidū sasniegs Kurzemi, vēlāk arī valsts centrālo un austrumu daļu, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņi galvenokārt būs nelieli, līdz ceturtdienas rītam sniega sega kļūs par 1-6 centimetriem biezāka.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Saulainākā trešdiena gaidāma Latgalē. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs -7..-13 grādi.

Rīgā sabiezēs mākoņu sega un mazliet snigs, vakarpusē snigs mēreni, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -10 grādiem un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem.

Ziemeļos no Latvijas atrodas anticiklons, dienvidos – cikloni. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1012-1017 hektopaskāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!