Foto: Publicitātes foto
Latgales pusē, Rēzeknes, Ludzas un Preiļu apkaimē, aptuveni septiņi līdz astoņi tūkstoši mājsaimniecību palikušas bez elektrības padeves, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Ceturtdienas rītā bez elektrības bija aptuveni 10 tūkstoši mājsaimniecību, bet pēcpusdienā, pēc koku zāģēšanas un elektropadeves atjaunošanas, bez elektrības ir aptuveni astoņi tūkstoši māju.

Jau 26. decembrī vairāk kā desmit tūkstoši mājsaimniecību palika bez elektrības "maģiskajā četrstūrī" – Rēzeknes, Ludzas, Preiļu un Jēkabpils apvidū, kad uz elektrības vadiem sagāzās desmiti tūkstoši apsnigušu koku un apledojušu zaru.

Liela daļa no šīm mājām ir dziļos laukos un vairākās vietās gaisa līnijas pārrautas vairākkārt, tāpēc elektrības atjaunošanas darbi prasa daudz vairāk laika, informē Siksnis.

Siksnis arī aicināja pašus iedzīvotājus nemēģināt labot pārrautas līnijas, īpaši tumšajā diennakts laikā, jo tas varētu būt bīstami viņiem pašiem.

Siksnis arī atzina, ka iedzīvotājiem, kas dzīvo laukos, jāņem vērā iespējamus dabas stihijas radītus postījumus un jādomā par alternatīvu elektrības iegūšanas veidu, piemēram, dīzeļģeneratoriem, kuri spētu apgādāt mājas ar nepieciešamo elektrību pārrāvumu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!