Foto: Shutterstock
Latgales reģionā šajā būvdarbu sezonā atjaunos vairākus tiltus, pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Tostarp uz valsts reģionā autoceļa Rēzekne-Gulbene (P36) trijiem tiltiem – Vārnienes tilta, Bolupes tilta un Ičas tilta – tiks novērsti ekspluatācijas gaitā izveidojušies bojājumi. Visos trijos būvdarbu posmos ir ieviests ātruma ierobežojums 50 kilometri un satiksme tiek regulēta ar ceļazīmēm un vadstatņiem.

Vārnienes un Bolupes tiltiem atjaunos seguma dilumkārtu, deformācijas šuves un uzbēruma nostiprinājumu, kā arī novērsīs betona bojājumus. Savukārt tiltam pār Iču paredzēta seguma dilumkārtas un deformācijas šuvju atjaunošana. Visi trīs tilti būvēti 20. gadsimta 70. gados.

Darbi ir sākušies arī uz tilta pār Dubnu uz valsts galvenā autoceļa Krievijas robeža-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (A13). Tiltam paredzēta seguma dilumkārtas, deformācijas šuvju, bojāto barjeru un margu aizsargpārklājuma atjaunošana, kā arī betona izdrupumu remonts.

Šie objekti tiek atjaunoti līguma Tiltu konstruktīvo elementu atjaunošana Latgales reģionā ietvaros un kopumā tie ir pieci tilti. Viens no līguma objektiem Neretas tilts uz vietējā autoceļa Trepe-Poļakas jau ir pabeigts šā gada februārī. Tiltam ir atjaunots koka klājs.

Visus darbus veic SIA "8CBR" par kopējo līgumsummu 321 568 eiro. Darbus plānots pabeigt līdz maija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!