Foto: LETA

Latgales pašvaldību vadītāji atzinīgi vērtē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) paveikto ministra amatā un lūdz Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) aicināt viņu tomēr palikt ministra amatā.

Pašvaldību vadītāji atzinīgi vērtē Sprūdža degsmi un patiesu iedziļināšanos reģiona pašvaldību un uzņēmēju attīstības jautājumos un vajadzībās, teikts aģentūras LETA rīcībā esošajā premjeram adresētajā Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Preiļu mēra Alda Adamoviča vēstulē.

Vēstulē arī uzsvērts Sprūdža ieguldījums Latgalei būtisko jautājumu atspoguļošanā valdībā un risinājumu panākšanu.

Vēstulē tiek pieminēts pērn valdībā apstiprinātais rīcības plāns Latgales izaugsmei un fakts, ka Sprūdžam nedēļas nogalē valsts svētkos piešķirts Latgales plānošanas reģiona augstākais apbalvojums - Atzinības raksts.

Ņemot vērā vēstulē uzskaitītos argumentus par labu Sprūdža līdzšinējai darbībai, Adamovičs Latgales pašvaldību vārdā lūdz premjeru aicināt Sprūdžu tomēr palikt ministra amatā.
Vēstuli valdības vadītājam nosūtījis arī Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Viņš lūdz premjeru izvērtēt Sprūdža demisijas pamatotību un atstāt viņu amatā. "Rēzeknes pilsētas domes vadība izsaka bažas, vai, atstādinot Sprūdžu no ieņemamā amata, tiek pieņemts pareizs lēmums, ņemot vērā, ka ministrs ir iedziļinājies pašvaldību un uzņēmēju problēmās un vajadzībās, līdz ar to visobjektīvāk spēj izvērtēt prioritātes nākamajam plānošanas periodam," teikts aģentūras LETA rīcībā esošajā Bartaševiča vēstulē.

Viņaprāt, Sprūdžam atstājot amatu, var tikt destabilizēts valdības darbs, īpaši ņemot vērā, ka līdz nākamās Saeimas vēlēšanām ir atlicis tikai gads. Tāpat tiek apšaubīta jaunā ministra spēja tik īsā laikā iedziļināties pašvaldību problēmās un rast tām risinājumu.

Jau ziņots, ka Sprūdžs ministra amatu nolēmis atstāt šā gada 1.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!