Foto: Kadrs no video

Viļakas novadā latgaliešu festivāla “Upītes Uobeļduorzs” laikā nodegusi no salmu ruļļiem būvēta estrāde, portālam "Delfi" apstiprināja festivāla rīkotājs Andris Slišāns.

Ugunsnelaime izcēlusies festivāla laikā, kad Šķilbēnu pagasta Upītēs esošajā estrādē atradušies aptuveni 200 cilvēki. Viņi visi savlaicīgi evakuēti.

Jautāts, vai viņš uzskata, ka degšana bijusi nelaimes gadījums vai ļaunprātība, nemateriālās kultūras mantojuma centra "Upīte" direktors atzīmēja, ka degšana sākusies no puses, kurā neesot atradušās elektroniskas ierīces, vadi vai citi acīmredzami uguns avoti.

VUGD uz ugunsgrēku izsaukumu saņēmis pulksten 22.35 un, kad ieradušies notikuma vietā, estrāde jau degusi aptuveni 100 kvadrātmetru platībā, liecina dienesta sniegtā informācija ziņu aģentūrai LETA. Mediķiem arī nodots kāds cilvēks, kurš ar ugunsdzēšamo aparātu mēģinājis cīnīties ar liesmām.

Unikālā salmu ruļļu estrāde Upītes sporta laukumā uzbūvēta šovasar.

"Upītes Uobeļduorzs" ir vecākais latgaliešu mūzikas un dzejas festivāls, un šogad pirmoreiz tā pastāvēšanas vēsturē tas norisinājās brīvdabā. "Festivāla vadīšana uzticēta raidījumu un pasākumu vadītājam Kozmenam, bet latgaliešu mūziķu un literātu pulkā būs gan "Dabasu Durovys", "Laimas muzykanti", "Unknown Artist", Anna Rancāne, Ligija Purinaša, Ilze Sperga un citi, kā arī gaidāmi īpašie viesi – grupa "100. debija"," iepriekš vēstīja tā orgnaizatori.

"Mīlas dzejas un dziesmu festivāla "Upītes Uobeļduorzs" pirmsākumi meklējami 2002. gadā, un tas ir vecākais līdz šim pastāvošais latgaliešu festivāls pasaulē. Pasākuma idejas autors ir latgaliešu literāts, novadpētnieks Antons Slišāns (Andra slišāna tēvs), kurš savulaik iedomājās izveidot savdabīgu dzejas dienām veltītu festivālu, lai popularizētu un saglabātu latgaliešu valodu," raksta kultūras mantojuma centra pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!