Lemjot par grozījumu, kas paredz noteikt 11. novembri par oficiālu svētku dienu, nodošanu komisijām, Saeimas tribīnē kāpa pie frakcijām nepiederošais deputāts Ilmārs Latkovskis, kurš aicināja pārskatīt brīvdienu skaitu.

"Lāčplēša diena – 11. novembris – svēta diena. Un kurš gan runās pret, jo īpaši priekšvēlēšanu laikā, tuvojoties tam? Es teikšu "pret" mazliet," norādīja deputāts, "Skaidrs, ka tā ir viena nopietna diena, kura varbūt arī būtu pelnījusi svētku statusu, brīvdienas statusu. Bet vai mums to brīvdienu nav par daudz?"

"Kaut kas tad būtu jāpaņem nost," aicināja parlamentārietis, ironiski minot, ka "varbūt Jāņi būtu jāpaņem nost". Viņš vērsa citu deputātu uzmanību, ka "kādam par to būs jāmaksā". "Un nu tas arī viss ir jāapzinās un atstāsim šo jautājumu nākamajai Saeimai. Ja paskatīsimies kalendārā, tad 2018. gadā 11. novembris ir svētdiena – tā ir brīvdiena. Ļoti labi! Viss ir sakārtots," sprieda deputāts.

Ziņots, ka Saeima izskatīšanai komisijām nodevusi grozījumus likumā par "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", kas paredz noteikt 11. novembri par oficiālu svētku dienu, kurā godināt latviešu karavīrus.

"Par" ieceres nodošanu komisijām balsoja 77 deputāti, "pret" astoņi parlamentārieši, savukārt trīs deputāti balsojumā atturējās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!