Foto: Shutterstock

No 1.aprīļa "TV3" beidzas līgums par šī kanāla raidīšanu "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā un, tā kā līdz šim "Lattelecom" nav noslēdzis jaunu līgumu, pastāv iespēja, ka no 1.aprīļa "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā kanāls vairs netiks pārraidīts, informē mediju grupas "Modern Times Group" (MTG)" sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Zandersone uzsvēra, ka kompānija aicina skatītājus, kuri arī turpmāk vēlas skatīties "TV3", "noslēgt līgumu ar operatoru, kuram rūp savi klienti".

"Ļoti ceram, ka interesenti redzēs kanālu "TV3" arī turpmāk," teikts paziņojumā presei.

Kompānija norāda, ka 1.aprīlī beigsies līdzšinējais līgums un jauns līgums līdz šim brīdim abu uzņēmumu starpā nav noslēgts "Lattelecom" dēļ.

"Lattelecom" šobrīd nepiekrīt maksāt prasīto atlīdzību par kanāla "TV3" veidoto programmu, ko kompānija tālāk piegādā abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

""TV3" ir svarīgi nodrošināt skatītājiem kvalitatīvu un iemīļotu televīzijas saturu, tomēr šobrīd "Lattelecom" nav gatavi noslēgt jaunu līgumu, tas savukārt apdraud skatītāju iespējas baudīt plašo TV3 programmas piedāvājumu," norādīts paziņojumā.

"Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite skaidro, ka šobrīd notiek pārrunas par līguma pagarināšanu. ""Lattelecom" ir ieinteresēts nodrošināt esošo piedāvājumu ar nacionālo saturu "Lattelecom" TV skatītājiem un arī turpmāk nodrošināt kanālu "TV3". Taču "Lattelecom" nepiekrīt MTG cenu diktātam - šobrīd aprēķini liecina, ka "Lattelecom" satura maksājums koncernam MTG šogad pārsniegs vienu miljonu eiro," skaidro uzņēmuma pārstāve.

Viņa arī uzsver, ka "TV3" publiskais paziņojums ir nekorekts un neētisks sarunu procesa ietekmēšanas veids, "kas apliecina koncerna MTG agresīvo komercpraksi".

"MTG būtiski palielina retranslācijas licenču cenas, tāpēc Lattelecom uzskata, ka nekavējoties nepieciešams stiprināt Latvijas sabiedriskos medijus, lai novērstu arvien pieaugošo negatīvo MTG koncerna dominējošā stāvokļa ietekmi," norāda Bite.

"Lattelecom" sola vērtēt MTG paziņojuma atbilstību normatīvajiem aktiem un lūgt šādu rīcību izvērtēt gan Patērētāju tiesību aizsardzības centram, gan Konkurences padomei.

MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena norāda, ka "šobrīd "Lattlecom" pamata pakas cena ir, sākot no 9,32 eiro, un mēs prasām mazāk nekā 0,18 eiro no abonementa. Tā ir salīdzinoši neliela summa par Latvijā populārāko kanālu, kurā ir ieguldīti lieli līdzekļi, lai radītu kvalitatīvu, augstvērtīgu pašmāju saturu. "TV3" vienmēr ir veidojis un arī turpmāk radīs saturu, kas ieņem nozīmīgu lomu Latvijas informatīvajā telpā. Mēs ļoti ceram un paļaujamies, ka "Lattelecom" ciena savus skatītājus un ir gatavi to apliecināt arī darbos, ne tikai vārdos un skaļos lozungos. Tāpat paļaujamies, ka "Lattelecom" arī turpmāk ļaus skatītājiem saņemt objektīvu informāciju, sekot Latvijas žurnālistu veidotajam saturam un satikt iemīlētos latviešu aktierus."

Par iespēju skatīties iemīļotākās kanāla "TV3" pārraides, raidījumus, seriālus un šovus lielākajā video portālā Latvija www.tvplay.lv un "TVplay" aplikācijā mobilajās ierīcēs.

Pašreiz "TVPlay" var noskatīties vairāk kā 80 dažādus raidījumus, dokumentālās filmas un arī tiešraides no vairāk kā astoņiem televīzijas kanāliem, tajā skaitā TV3.

Jau tagad ik nedēļu šo iespēju izmanto aptuveni 115 000 interneta lietotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!