SIA "Lattelecom" otrdien Jūrmalas tiesā iesniegusi prasību pret SIA "Baltkom TV SIA" valdes locekli Pēteri Šmidri par nepatiesas informācijas un apmelojumu izplatīšanu saistībā ar "Lattelecom" darbību un digitālās televīzijas projektu, informē uzņēmums.

"Lattelecom" ieskatā Šmidre ir izplatījis nepatiesas ziņas jeb publiski darījis zināmus neesošus, izdomātus, prasītāja godu un cieņu aizskarošus faktus, tādējādi pārkāpjot tiesību aktos garantētās personas tiesības uz goda un cieņas aizsardzību un nevainīguma prezumpciju. Minētie izteikumi, būdami nepatiesi un godu un cieņu aizskaroši, rada kaitējumu Lattelecom, kā arī aizskar Lattelecom vadības un darbinieku godu un cieņu, norāda uzņēmums.

"Ir saprotama Pētera Šmidres vilšanās par to, ka viņa uzņēmums zaudēja konkursā par Virszemes TV ieviešanu, tomēr ir zināma robeža starp emocijām un apmelošanu. Viņš šo robežu ir pārkāpis, un uzskatām, ka par to ir jāatbild tiesas priekšā, jo ir maldināta Latvijas sabiedrība" uzskata "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Prasības pieteikumā ietvertajam prasījumam nav mantiska rakstura - SIA "Lattelecom" prasa uzlikt par pienākumu atbildētājiem atsaukt savus nepatiesos izteikumus.

Jau vēstīts, ka "Lattelecom" sadarbībā ar Latvijas Valsts Radio un televīzijas centru pēc valsts pasūtījuma Latvijā ievieš digitālo televīziju. Gan Šmidre, gan citi televīzijas operatori vairākkārt asi kritizējuši šo procesu un vērsušies Konkurences padomē, lai to apstrīdētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!