"Sagaidīt, ka mēs kā komerciāls uzņēmums to vienkārši darām paši proaktīvi, ir ļoti mazvarbūtīgi, jo lielākā daļa mūsu klientu – apmēram trīs ceturtdaļas klientu – izsakās ļoti negatīvi par varbūtību, ka viņu pamatpakā varētu nebūt šo te Krievijas kanālu," tā "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins apgalvoja "RīgaTV 24" raidījumā "Preses klubs", diskutējot par iespējām ierobežot Krievijas propagandas TV kanālus.

"Līdz ar to tīri komerciāli, protams, tas būtu absolūti nepieļaujams lēmums, un skaidrs, ka uzņēmums kā komerciāls uzņēmums to nekad nedarīs," sacīja Kokins.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka šī propagandas situācija Latvijai ir nelabvēlīga, un ir pilnīgi skaidrs, ka kaut kas ir jādara. Es domāju, šeit nekādi atšķirīgi viedokļi nav. Jautājums ir – kas ir efektīvākais veids?" piebilda Kokins, atzīdams, ka propagandas kanāli kaitē Latvijai.

Viņš uzskata, ka ir vairāki veidi, kā varētu cīnīties ar šiem kanāliem, tomēr tas jādara tiesiski. "Pirmkārt, vienmēr ir jāskatās pasīvie un aktīvie rīki. Pasīvais rīks ir kaut ko slēgt un aizliegt, aktīvais rīks ir kaut ko darīt labāk, pārliecinošāk un iespaidīgāk. Teorētiski var kombinēt abus. Bet tad, vismaz televīzijas industrijā, tas jādara tiesiskā veidā," norādīja Kokins.

Kokins skaidroja, ka par to, kādus instrumentus izmantot, Latvijā lemj Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Ja NEPLP lemtu par kanālu ierobežošanu, "Lattelecom" to bez šaubām respektētu.

"Mums ir NEPLP, kas regulē televīzijas kanālu izplatīšanu, un, ja NEPLP lemtu, ka šie kanāli Latvijā tādu vai citu iemeslu dēļ ir aizliedzami, tad ir pilnīgi skaidrs, ka "Lattelecom" būtu pirmais, kas viņus izslēgtu. Jebkurā gadījumā mēs neapšaubāmi esam likumpaklausīgi," apliecināja Kokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!