Foto: F64

SIA "Lattelecom" respektēs un pildīs Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu par TV kanāla "Rossija RTR" retranslācijas ierobežošanu Latvijā.

Uzņēmuma pārstāve Līga Bite aģentūru LETA informēja, ka uzņēmums par detaļām un termiņiem varēšot komentēt, tiklīdz lēmumu saņemšot un būs iepazinies ar tā saturu.

"Lattelecom" atbalsta tiesiski pamatota, vienlīdzīga regulējuma noteikšanu visiem TV programmu retranslētājiem Latvijā - kabeļtelevīzijā, satelīttelevīzijā un internetā -, kā arī sagaida rūpīgu šī lēmuma izpildes kontroli, kas izskaustu nelegāla satura un pirātisma iespējas Latvijas informatīvajā telpā.

"Lattelecom" televīzijas klientiem piedāvās aizstāt šo kanālu ar līdzvērtīgu TV kanālu.

Jau ziņots, ka NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā.

NEPLP izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, "izskatot administratīvo lietu par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu Latvijas teritorijā retranslētās programmas "Rossija RTR" saturā, NEPLP pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu aizliegt retranslēt programmu "Rossija RTR" Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas".

"Pārbaudot "Rossija RTR" ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu."

Šāda informācija programmā "Rossija RTR" tikusi atspoguļota regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!