Telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA "Lattelecom" maksimāli tuvu Rīgas centram, vietā ar ērtu satiksmi, vēlas būvēt jaunu biroju ēku uz kuru pārvietot aptuveni 2000 Rīgā strādājošos uzņēmuma darbiniekus.
"Lattelecom" izsludinājis konkursu par zemes gabala iegādi Rīgā un administratīvās biroja ēkas projekta izstrādi, portālu "Delfi" informēja "Lattelecom" grupas preses sekretāre Maija Celmiņa.

Celmiņa gan neprecizēja vietas, kas būtu piemērotākas jaunā biroja celtniecībai, jo zemes iegādes konkurss esot ļoti jūtīgs jautājums un uzņēmums nevēloties ietekmēt konkursa piedāvājumu.

Šobrīd "Lattelecom" grupas uzņēmumu biroji Rīgā atrodas 13 ēkās, dažādās pilsētas vietās. Lielākā daļa no tām ir projektētas un būvētas kā tehnoloģiskās ēkas, bet vēlāk pielāgotas administratīvo ēku vajadzībām. "Šo ēku ekspluatācijas izmaksas ir ļoti augstas, jo ir neefektīvs telpu plānojums un slikta biroja telpu kvalitāte, tāpēc jaunā administratīvā biroja ēkas būvniecība ilgtermiņā ir ekonomiski izdevīga," nskaidroja "Lattelecom" finanšu direktors Andis Ločmelis.

Būtisks faktors centralizētas administratīvās ēkas nepieciešamībai ir arī lielās izmaksas, kas saistītas ar darbinieku braukāšanu no biroja uz biroju, stāvvietu izmaksas, kā arī neproduktīvi izmantots darbalaiks. "Lattelecom" pārliecināts, ka jaunā administratīvā ēka ļaus ietaupīt iekšējā pasta, telekomunikāciju, datortīklu uzturēšanas un citas izmaksas.

Pēc pārcelšanās uz jauno ēku 11 "Lattelecom" īpašumā esošās ēkas Rīgā tiks pārdotas, bet telpas, kuras tiek izmantotas tehnoloģiskām vajadzībām, plānots turpināt izmantot, slēdzot nomas vai servitūtu līgumus ar jaunajiem īpašniekiem, informēja uzņēmuma pārstāvji. Pārdodot "Lattelecom" īpašūmā esošās ēkas plānots iegūt apmēram 15,6 miljonus latu.

"Lattelecom" aprēkinājis, ka savā īpašumā esoša centralizēta administratīvā ēka ir izdevīgākais biroju izvietošanas risinājums. Pēdējos gados šo ceļu ir izvēlējušies vairāki Latvijas uzņēmumi - LMT, "SEB Unibanka", "Hansabanka" un citi.

Celmiņa arī informēja, ka pēdējo trīs gadu laikā "Lattelecom" ir pārdevis 104 objektus visā Latvijā, lielākais skaits – 47 – pārdoti 2004.gadā. Kopumā par tiem iegūti apmēram 3,4 miljoni latu, kas izlietoti iegādājoties zemi zem citiem objektiem vai veicot telpu rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!