Foto: LETA
Piektdien gaidāmā vētra var gāzt kokus un lauzt to zarus, tāpēc AS "Latvenergo" brīdinājumā aicina iedzīvotājus netuvoties pārauto elektrolīniju vadiem, jo tas ir dzīvībai bīstami, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Atbilstoši Latvijas sinoptiķu sniegtajām ziņām piektdien vietām Latvijā, īpaši piekrastes teritorijā, ir gaidāms spēcīgs vējš, brāzmās sasniedzot vētras spēku – 24 metrus sekundē. "Latvenergo" brīdina, ka šajā laikā var būs avārijas situācijas elektrolīnijās, kā arī iespējami elektroapgādes traucējumi.

Uzņēmums aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. "Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. "Latvenergo" brīdina: esiet piesardzīgi un apdomīgi, neriskējot ar savu un citu cilvēku dzīvību," teikts uzņēmuma paziņojumā.


Piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, to pašu spēkiem nedrīkst nocelt, bet jāziņo "Latvenergo" Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Gadījumā, ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanu klienti tiks informēti ar īsziņas palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!