Foto: DELFI

Krimināllietu, kurā bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Ruslans Balakleiskis apsūdzēts tā dēvētās "Latvenergo" lietas materiālu nopludināšanā, prokuratūra nodevusi tiesai.

Prokuratūrā portāls "Delfi" noskaidroja, ka Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Petruhno krimināllietu Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai nodeva 27.decembrī.

Krimināllieta uzsākta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krimināllietas materiālu nolaupīšanu, nolūkā nodot tās trešajām personām publicēšanai, ko izdarījis KNAB izmeklēšanas nodaļas izmeklētājs.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzība par atsevišķu tā saucamās "Latvenergo" krimināllietas materiālu nolaupīšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu uzrādīta bijušajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētājam Ruslanam Balakleiskim.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB pērnā gada aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā "pietiek.com" tika publicēti Latvijas energokompānijas "Latvenergo" amatpersonu kukuļošanas lietas audioierakstu sarunu faili.

Vēlāk medijos parādījās informācija, ka "Latvenergo" krimināllietas materiālus, iespējams, noplūdinājis KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis. Saistībā ar materiālu noplūdi sākts arī kriminālprocess, savukārt Balakleiski KNAB no amata atbrīvoja.

"Latvenergo" lieta ir saistīta ar uzņēmuma amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam. Šī lieta arī jau nonākusi tiesā, savukārt daļa, kurā apsūdzēti bijušais uzņēmuma "Latvenergo" priekšnieka vietnieks Aigars Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs tiesa atdevusi atpakaļ prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!