Pateicoties Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) darbiniekiem par profesionālu rīcību sabiedrības interesēs, "Latvenergo" šodien pasniegs atzinības veltes policistiem, kuri atklāja kompleksā transformatora punkta durvju zagļus, kas vainojami zādzībās 11. un 13.aprīlī Rīgā.
"Latvenergo" Sabiedrisko attiecību vadītāja Brigita Eglīte norādīja, ka šo zādzību dēļ Imantas iedzīvotājiem tika pārtraukta elektroenerģijas piegāde un šādi krāsaino metālu zādzību gadījumi apdraud garāmgājēju - sevišķi bērnu - veselību un pat dzīvību, jo rodas iespēja nejauši pieskarties elektroierīcēm.

"Latvenergo" atzinības veltes - rokas pulksteņus - policijas darbiniekiem pasniegs "Latvenergo" viceprezidents Aigars Meļko šodien plkst.10 Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē.

"Latvenergo" pateicību izteiks Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 30.policijas nodaļas priekšniekam Normundam Gailītim, 30.policijas nodaļas kriminālpolicijas darbiniecei Tamārai Jevdokimovai, 30.policijas nodaļas darbiniekam Aigaram Biseniekam, 31.policijas nodaļas kriminālpolicijas inspektoram Aleksandram Vedenskim un 31.policijas nodaļas izziņas daļas galvenajai speciālistei Alīnai Harunžijai.

Eglīte uzsvēra, ka elektropārvades līniju un transformatoru punktu apzagšana pēdējos gados Latvijas energosistēmā ir sasniegusi katastrofālus apmērus. "Latvenergo" atbalsta visas policijas aktivitātes, kas tiek vērstas uz šo noziegumu apkarošanu.

Pasniedzot atzinības balvas policistiem, kuri atklāja šo noziegumu, "Latvenergo" uzskata, ka triju Imantas kompleksā transformatora punkta apzadzēju aizturēšana un viņu laupījuma atgūšana liecina par to, ka Valsts policija apzinās situācijas nopietnību un aktīvi rīkojas, lai samazinātu šādu noziegumu skaitu un pasargātu sabiedrību no to sekām. Policija arī uzsāka izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai aizturētās personas nav saistītas ar citiem līdzīga rakstura likumpārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!