Foto: Publicitātes foto
AS "Latvenergo" tiešās izmaksas janvārī stihijas seku likvidācijā veido 1,2 miljonus latu, informē "Latvenergo".

Laika periodā no 2010.gada 26.decembra līdz 2011.gada 25.janvārim dabas stihijas bojājumu novēršanā strādāja vidēji 286 "Sadales tīkls" un darbuzņēmēju brigādes. Maksimuma dienās bija iesaistīti vairāk nekā 1000 cilvēku 359 brigādēs. AS "Sadales tīkls" bojājuma vietu apsekošanai un novēršanai mobilizēja visus uzņēmuma resursus, no dabas stihijas neskartajiem reģioniem pārvietoja brigādes un speciālo tehniku uz Ziemeļaustrumu un Austrumu reģionu apvidu.

Veiksmīgākai un operatīvākai apsekošanai tika piesaistīt Valsts robežapsardzes tehnika – sniega motocikli, armijas visurgājēji un helikopteri, kā arī purva tehnika. "Latvenergo" norāda, ka situācija elektroapgādē bija smaga, jo elektromontieru brigādes biezās sniega kārtas dēļ nespēja piekļūt objektiem, mežainajos apvidos ar ledu un sniegu pilnie koki bija iekārušies elektropārvades līnijās, kas prasīja papildus pieaicināt līniju tīrīšanā mežizstrādes brigādes.

Tādējādi tiešās izmaksas janvāra stihijas seku likvidācijā veido 1,2 miljonu latu.

"Latvenergo" akciju turētāja pārstāvis Juris Pūce, vērtējot gada sākuma stihijas seku novēršanu, atzīst, ka janvārī teicami strādājis "Latvenergo" koncerna operatīvais personāls. Pūce kompānijas vadītājiem iesaka "pilnveidot komunikāciju starp energouzņēmuma speciālistiem un vietējas varas pārstāvjiem, kuriem ārkārtas situācijā vissvarīgāk ir saņemt operatīvu, vispārēju informāciju, kas ļauj municipalitāšu vadītājiem organizēt un plānot pašvaldību dienestu darbu."

AS "Latvenergo" valdes loceklis Māris Kuņickis, analizējot sadarbību ar partneru organizācijām, ļoti atzinīgi vērtēja Nacionālo Bruņoto spēku (NBS), Zemessardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Robežsardzes darbu stihijas seku likvidācijā, akcentējot, ka neatsverama bija minēto struktūru palīdzība ar speciālo tehniku.

Janvārī nozāģētais koku apjoms elektrolīniju apvidū sasniedza vairākus tūkstošu kubikmetru, jo tika zāģēti ne vien uz līnijas trasēm noliekušies koki, bet arī ārpus trasēm potenciāli bīstamie augošie koki. Tādēļ priekšlikumos ir ieteikumi veikt grozījumus Meža likumā, precizējot koku ciršanas kārtību, un Aizsargjoslu likumā, atļaujot paplašināt trasi 110 kilovoltu elektrolīnijām līdz 48 metriem (līdz šim ir 26 metri).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!