Latvieši cerīgāk raugās uz ekonomiskās situācijas uzlabošanos nekā cittautieši, liecina "Latvijas Faktu" februārī veiktās aptaujas rezultāti.
32,2% no aptaujātajiem latviešiem uzskata, ka turpmākā gada laikā ekonomiskā situācija uzlabosies, un tikai 15% domā pretēji. Savukārt starp cittautiešiem ekonomiskās situācijas uzlabošanos 24,2% aptaujāto vērtē negatīvi, bet 20,9% - pozitīvi.

Arī aizvadītā gada laikā notikušās ekonomiskās situācijas izmaiņas pozitīvāk vērtē latvieši un pilsoņi - viedoklim, ka gada laikā ekonomiskā situācija ir uzlabojusies, piekrituši 14,6% aptaujāto pilsoņu un 18,1% latviešu, kamēr līdzīgu uzskatu pauduši tikai 8,2% aptaujāto nepilsoņu un 7,3% cittautiešu. Uzskatam, ka ekonomiskā situācija pasliktinājusies, piekrituši 41,1% aptaujāto nepilsoņu un 44,% cittautiešu, kā arī 38,5% pilsoņu un 35% latviešu.

Kopumā vairāk aptaujāto uzskata, ka ekonomiskā situācija turpmākā gada laikā paliks bez izmaiņām - šādam viedoklim piekrituši 35,5% aptaujāto. 27,2% no aptaujas dalībniekiem izteikušies, ka situācija uzlabosies, savukārt 19,1% - ka pasliktināsies. 18,2% aptaujāto nav varējuši atbildēt uz jautājumu.

Vērtējot ekonomiskās situācijas izmaiņas aizvadītajā gadā, vairums aptaujāto noskaņoti pesimistiski - 43,6% respondentu atzinuši, ka situācija palikusi bez izmaiņām, bet 39% uzskata, ka situācija pasliktinājusies. Tikai 13,3% no aptaujātajiem ekonomiskajā situācijā saskata uzlabošanos, savukārt 4,1% nav bijis, ko atbildēt uz šo jautājumu.

Jāatzīmē gan, ka februāra aptaujā vērojams vislielākais valsts ekonomiskās attīstības pozitīvi vērtējošo skaits pēdējā gada laikā. Arī negatīvi vērtējošo skaits februārī ir vismazākais, kāds novērots kopš pagājušā gada februāra. Tomēr no pērnā gada februārī veiktās aptaujas rezultātiem šā gada aptauja atpaliek - pirms gada ekonomisko situāciju kā uzlabojušos novērtēja 15,6% aptaujāto, bet kā pasliktinājušos - 37,1% respondentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!