Foto: LETA

Tie Latvijas iedzīvotāji, kuri ģimenēs runā latviski, visaugstāk vērtē Valda Dombrovska ( V) darbu, bet ģimenēs, kurās sarunu valoda ir krievu, Nila Ušakova (SC) darbu, pirmdien vēsta laikraksts “Neatkarīgā”, pēc kuras pasūtījuma iedzīvotāju aptauju decembrī veikusi SKDS.

Ģimenēs krieviski runājošie reitinga galvgalī ar 80,3 punktiem ierindojuši Ušakovu, kura reitings gan salīdzinājumā ar senākiem mērījumiem, nedaudz krities, bet Dombrovskis saņēmis 50,4 punktus.

Visi Latvijas iedzīvotāji reitinga augšgalā ar 41,9 procentpunktiem iecēluši Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Latvijas pilsoņi viņu pabīdījuši uz otro vietu, priekšroku ar 37,1 procentpunktu dodot Ingunai Sudrabai.

Salīdzinājumā ar 2012. gadu, decembra mērījumā Sudrabas reitings noslīdējis no 59 uz 38 procentpunktiem.  Sudraba, tāpat kā Lembergs, ir populāra gan latviešu, gan krievu auditorijā.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa reitings trijos mēnešos ir kāpis no 14 uz 25 procentpunktiem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ar 33,6 procentpunktiem ierindots trešajā vietā, un viņš apsteidzis gan Ušakovu, gan Bērziņu.

Starp populāriem politiķiem atrodas tiesībsargs Juris Jansons, vēlēšanu organizētājs Arnis Cimdars, arī Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs.

Laikraksts vēsta, ka politiķi Ilze Viņķele, Sarmīte Ēlerte, Edmunds Sprūdžs ierindojušies SKDS aptaujas apakšā - kopā ar Aināru Šleseru, Aigaru Kalvīti un visnepopulārāko Latvijas personāžu Andri Šķēli. Nepopulārāko vidū arī Einars Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!