Latviešu diasporas atbalsta programmas 2004. – 2009.gadam ietvaros Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts piešķīris 5300 latu Latviešu skolai Īrijā, kurā varēs mācīties latviešu bērni vecumā no diviem līdz 14 gadiem.
Plānots, ka šajā skolā “Saulgriezīte” nodarbības notiks svētdienās, katrai nodarbībai būs sava tematika. Latviešu biedrība Īrijā uzsver, ka šīs skolas galvenais mērķis ir latviskas vides uzturēšana, latviešu valodas un tradīciju saglabāšana, informēja sekretariāta preses sekretāre Gunta Kāle.

Finansējums piešķirts arī Ziemassvētku svinību rīkošanai Latviešu biedrībai Īrijā un viņu draugiem un amatieru foto izstāde “Latviešu dzīve Īrijā”.

Vasarā īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis ar Latviešu biedrības Īrijā pārstāvjiem pārrunāja sadarbības iespējas. Tikšanās laikā ministrs solīja atbalstīt biedrības organizēto svētdienas skolu.

Arī Sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere uzsver šādas skolas nozīmīgumu: “Īrijā dzīvo un strādā daudz mūsu tautiešu, un ir svarīgi, lai viņi justu, ka valsts par viņiem rūpējas. Ar Latviešu biedrību Īrijā pašlaik uzsākta ļoti veiksmīga sadarbība, īpaši ņemot vērā to, ka tā izveidota tikai pirms pusgada.” Vāgnere vizītes Īrijā ietvaros šī gada oktobrī tikās ar Latviešu biedrības Īrijā vadītāju Jāni Karginu, ar kuru detalizēti pārrunāja biedrības sadarbības iespējas gan ar Sekretariātu, gan Pasaules brīvo latviešu apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!