Foto: Shutterstock
Kembridžas Universitāte ir izstrādājusi tiešsaistes spēli "Go Viral!", kas balstīta uz zinātnisku teoriju par "apsteidzošo atspēkošanu" (pre-bunking) jeb "vakcinēšanu pret dezinformāciju" (inocculation).

Tās mērķis ir veicināt spēles spēlētāju un visas sabiedrības izturētspēju pret dezinformāciju un maldinošu informāciju.

Spēle ir pieejama arī latviešu valodā, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

"Go Viral!" spēle latviešu valodā bez maksas ir pieejama saitē "www.goviralgame.com/lv" un lietojama "desktop" vai mobilajā versijā.

Latviešu valoda ir 12. valoda, kurā tulkots zinātnieku radītais izglītojošais tiešsaistes rīks, un "Go Viral!" tiek izmantots vairākās valstīs pasaulē, piemēram, Francijā, Vācijā, Itālijā, Čehijā, Igaunijā un citviet. Spēle pieejama arī krievu valodā.

Spēle ir paredzēta ikvienam interesentam, Valsts kancelejai spēles popularizēšanas laikā īpašu izmanību pievēršot sabiedrībai vecumā no 15 līdz 40 gadiem.

Arī šajās vecuma grupās dezinformācija un maldinoša informācija joprojām ir šķērslis, kādēļ daudzi vakcinēšanos līdz šim atlikuši par spīti vakcīnu pieejamībai.

Piemēram, šī gada oktobra vidū 16-17 gadu vecuma grupā Latvijā vakcinācijas kursu noslēguši bija tikai 46%, 18-29 gadu grupā – 57%, savukārt 30-39 gadu grupā – 56%. Latvijai ir būtiski kāpināt vakcinācijas aptveri visās vecuma grupās, lai sasniegtu kopējo valsts mērķi vismaz 70-75 % apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!