Latviešu valodas apguves valsts aģentūras (LVAVA) rīkotos bezmaksas latviešu valodas apguves kursus pērn apmeklējuši 7856 dalībnieki, liecina aģentūras 2004.gada darbības pārskats.
60 stundu garos latviešu valodas kursus apmeklējušas 55 mazākumtautību skolu pedagogu grupas, 36 medicīnas darbinieku grupas, 30 jaunkareivju grupas, 18 pirmsskolas izglītības iestāžu grupas, desmit mazākumtautību skolēnu vecāku grupas, četras iekšlietu sistēmas darbinieku grupas un trīs pašvaldību darbinieku grupas.

Savukārt valodas kursus un nometnes 120 stundu garumā apmeklējušas 40 mazākumtautību skolu pedagogu grupas, 24 mazākumtautību skolēnu vecāku grupas, 23 medicīnas darbinieku grupas, 11 pašvaldību darbinieku grupas, trīs iekšlietu sistēmas darbinieku grupas, kā arī 66 bezdarbnieku un 11 invalīdu grupas.

Vienā grupā mācās ap 17 cilvēki.

Savukārt dažādus LVAVA rīkotos pedagogu tālākizglītības kursus pērn apmeklējis 1401 skolotājs un semināros piedalījušies 1194 pedagogi.

LVAVA pārstāvji pastāstīja, ka pērn tika īstenoti vairāki jauni projekti: notika latviešu valodas kā otrās valodas mācību nometnes, tika rīkoti latviešu valodas kursi mazākumtautību skolēnu vecākiem un notika skolēnu teātra festivāls. Festivāla laikā tika iestudētas desmit lugas - katru no tām veidoja viena mazākumtautību skola sadarbībā un latviešu skolu.

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete šodien LVAVA gada pārskata prezentācijas laikā norādīja, ka 2004.gads iezīmēsies kā nozīmīgākais gads mazākumtautību izglītības politikas jomā.

Ministre uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem ir jāprot ne tikai divas, bet vismaz trīs valodas un arī latviešu skolās ir jāievieš bilingvālas izglītības elementi.

LVAVA gada pārskats liecina, ka lielāko daļu finansējuma LVAVA pērn tērējusi latviešu valodas mācību kursiem, šim mērķim izdoti 301 535 lati. Dažādiem integrācijas pasākumiem pērn izdoti 275 905 lati, skolotāju tālākizglītībai - 242 826 lati, LVAVA darbam 103 628 lati, bet mācību līdzekļiem - 75 466 lati.

LVAVA kopējais budžets pērn bija 999 360 lati. No tiem 49% bija PHARE finansējums, 39% valsts budžeta līdzekļi, 11% ANO finansējums un 1% AS “Parex banka” atvēlētie līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!