Foto: Shutterstock
Vācu spiegs, kura vārds netiek atklāts, Minhenes tiesā ceturtdien zaudējis lietā par 400 000 eiro negūto ienākumu piedziņu no sava bijušā darbadevēja, kas spiegu atlaidis pēc viņa iekulšanās mīlas afērā ar kādu sievieti Latvijā, vēsta "Deutsche Welle".

Būdams Vācijas izlūkaģentūras "Bundesnachrichtendienst" (BND) vadītājs Latvijā, vīrietis Rīgā uzturējās no 2006. līdz 2008. gadam. Par spīti BND instruktāžai neielaisties romantiskās attiecībās ar vietējiem iedzīvotājiem, aģenta sirdi iekarot izdevās kādai latvietei.

Neinformējot BND par radušos situāciju, spiegs lūdzis Latvijas drošības dienestiem pārbaudīt sievietes pagātni. Pēc secinājuma, ka sieviete nerada drošības riskus, abi sākuši dzīvot kopā.

Visbeidzot spiegs nolēmis par pavērsienu informēt arī savu darbadevēju. Aģentūra viņu atsaukusi uz Vāciju. Vēlāk vīrietis saslimis un 50 gadu vecumā priekšlaicīgi devies pensijā.

Uzskatīdams, ka no amata atbrīvots nepamatoti, spiegs vērsās tiesā pret BND, pieprasot atmaksāt negūtos ienākumus 400 000 eiro apmērā. Minhenes reģionālā tiesa ceturtdien viņa prasību noraidīja, liekot vīrietim segt ar tiesvedību saistītos izdevumus.

Nav zināms vai bijušais spiegs ar latvieti vēl ir kopā un vai uztur kontaktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!