Foto: DELFI
Latvietis Lielbritānijā izglābis sievieti no izvarotāja, kuram pagājušā nedēļā piespriests sešu gadu cietumsods, vēsta laikraksts "Peterborough Telegraph".

29 gadus vecais Gatis Rakstiņš nepalika vienaldzīgs, izdzirdot naktī klusā šķērsielā sievietes kliedzienus, un iejaucās, apturot 23 gadus vecās sievietes izvarošanu.

Komentējot 18 gadus vecā izvarotāja Raiena Forda notiesāšanu, Rakstiņš vietējam laikrakstam sacīja, ka Fords saņēmis sodu pēc nopelniem.

Rakstiņš, kurš Pītersboro pilsētā dzīvo aptuveni gadu, liktenīgajā 11.septembra naktī kopā ar draugu devās mājās, no klusas šķērsielas izdzirdot sievietes kliedzienus.

"Es gāju garām, un es dzirdēju meiteni kliedzam un redzēju, ka viņai virsū ir puisis. Es ātri sapratu, ka tas nav nekāds joks, un viņu norāvu nost no sievietes," laikrakstam stāstīja Rakstiņš.

"Es viņam prasīju, kas šeit notiek un kāpēc viņa kliedz, bet viņš man atbildēja, ka tā nav mana darīšana. Bet sapratu, ka notiek kaut kas slikts, tāpēc es viņam iesitu pa seju, un viņš aizbēga," sacīja latvietis.

"Es zinu, ka dažkārt cilvēki paiet garām un domā, ka tā nav viņu problēma, bet es nevarēju pagriezt galvu uz otru pusi," sacīja Rakstiņš.
Saņēmis sitienu, izvarotājs aizbēga, taču dažas minūtes vēlāk viņš atgriezās kopā ar apsargiem no tuvējā bāra, lai savāktu nozieguma vietā pamesto velosipēdu.

"Es domāju, ka viņš apsargiem bija pateicis, ka es mēģināju nozagt riteni. Es apsargiem paskaidroju, kas patiesībā notika, un viņi izsauca policiju," stāstīja Rakstiņš.

Forda tiesāšanas laikā Pītersboro tiesas tiesnesis Niks Medžs deva rīkojumu, lai Rakstiņam piešķirtu 400 sterliņu mārciņu balvu par iejaukšanos.

Kā laikrakstam sacīja Rakstiņš, Latvijā viņš strādājis par kravas automašīnas šoferi, bet pēdējos gados ar darbiem bijis grūti, tāpēc viņš devies darba meklējumos uz Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!