Latvija pēc Amerikas miera fonda (The Fund for Peace) vērtējuma pasaules nestabilāko valstu sarakstā ierindojas 109.vietā, tādējādi šajā apkopojumā esot viena no nestabilākajām Eiropas Savienības valstīm.
Latviju nestabilitātes ziņā pēc 12 rādītājiem apsteidz tikai divas jaunās ES dalībvalstis Rumānija un Bulgārija, kuras ierindojas 102. un 103.vietā.

Vislielākais apdraudējums Latvijas stabilitātei miera fonda pētījumā konstatēts nevienmērīgajā ekonomiskajā attīstībā, bet kā labākos rezultātus Latvija uzrādījusi drošības aparāta ziņā.

Par visnedrošākajām valstīm pasaulē, pēc Amerikas miera fonda pētījuma rezultātiem, atzītas ir 15 Āfrikas valstis un 11 Āzijas valstis. No Āfrikas valstīm nestabilākās ir Zimbabve, Čada, Somālija, Gvineja, Burundi un Ruanda, bet no Āzijas valstīm par visnestabilākajām atzītas ir Irāka, Pakistāna un Afganistāna.

Bet par pasaules stabilākajām valstīm atzītas Somija, Zviedrija un Norvēģija.

Šis otrais Amerikas miera fonda publicētais pētījums par pasaules nedrošākajām valstīm. Lai noskaidrotu pasaules apdraudētāko valstu sarakstu fonda pārstāvji , izmantojot īpašu sistēmu, analizējuši starptautisko un vietējo plašsaziņas līdzekļu ziņu materiālus laikā no 2005.gada maijam līdz decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!