Pagājušajā gadā Latvijā adoptēti 103 bērni, kas ir lielākais skaits pēdējās piecgades laikā, savukārt līdz 83 samazinājies uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits, portālu "Delfi" informēja Bērnu, ģimenes un integrācijas lietu ministrijā.

Pērn Latvijā 57 bērni adoptēti no aprūpes iestādes, 31 - no aizbildniecības, 15 - no audžuģimenes. Tāpat esot pieaudzis to Latvijas adoptētāju skaits, kuri vienlaicīgi vēlas adoptēt vairāk nekā vienu bērnu. Proti, ja aizpērn vēlmi vairākus bērnus izteica 12 Latvijas adoptētāju ģimenes, tad aizvadītajā gadā to skaits pieauga līdz 19.

Kā iepriekš, arī pērn Latvijā pārsvarā adoptēti trīs, divus un vienu gadu veci bērni - attiecīgi 19, kā arī pēdējos divās grupās 18 bērni.

Savukārt uz ārzemēm pērn adoptēti vien 83 bērni, kamēr aizpērn un pērn viņu skaits bija attiecīgi 114 un 147 bērni. Tomēr pieaudzis ir no audžuģimenēm uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits - 25, kas ir par septiņiem vairāk nekā aizpērn.

Ārzemju vidū visvairāk bērnu ir adoptēti uz Franciju - 31, ASV - 29 un Itāliju - 20. Jau ievērojami mazāk bērnu par savām mājām turpmāk sauks Kanādu - divi, un Zviedriju - viens.

Ministrija arī piebilst, ka adoptētāji kā galveno motīvu adoptēt minējuši vēlmi sniegt mīlestību un ģimenes siltumu, atbalstu un patvērumu, apliecināt sevi kā vecākus, nodrošināt jauku bērnību, kādam bez vecāku gādības palikušam bērnam. Vēl citus pozitīvi ietekmējusi paziņu vai draugu veiksmīgā pieredze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!