Foto: LETA

Līdz šim pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmis 4,1% pieaugušo populācijas, kas aizvien ir zemākais īpatsvars Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstu vidū, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Pirmspēdējā vietā, tāpat kā pagājušajā nedēļā, atrodas Bulgārija, kas Latvijai ir priekšā par 0,2 procentpunktiem.

Proporcionāli visvairāk pirmās vakcīnas devu ievadīts Maltā, kur 15,8% pieaugušo populācijas jau ir saņēmuši pirmo devu, un Ungārijā, kur šis rādītājs ir 12,4%. Tikmēr Dānijā, kas vēl nedēļu iepriekš atradās otrajā vietā, patlaban pirmo vakcīnas devu saņēmuši 11,5% pieaugušo iedzīvotāju, bet Somijā - 11%.

Uz pārējo Baltijas valstu fona Latvija atpaliek teju par vairāk nekā divām reizēm - Igaunijā pirmo vakcīnas devu saņēmuši jau 9,5% pieaugušo populācijas, kamēr Lietuvā - 9,1%

Tikmēr pēc otrās devas saņēmušo īpatsvara pret pieaugušo populāciju Latvija, kur šis rādītājs ir 1,2%, aizvien atrodas pirmspēdējā vietā - aiz Bulgārijas, kur otro devu saņēmuši 0,9% pieaugušo. Arī šajā aspektā Latvija ievērojami atpaliek no Baltijas kaimiņvalstīm - Igaunijā otro devu saņēmis jau 4,1% pieaugušo, bet Lietuvā - 3,7%.

Visu ES un EEZ valstu vidū patlaban pirmo devu saņēmuši vidēji 8,5% pieaugušo, savukārt otro - 3,6%.

ECDC analīzē izmantoti dati par vakcinētajiem virs 18 gadiem un attiecīgās valsts iedzīvotāju skaitu vecumā virs 18 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!