Foto: Shutterstock
Pēdējā diennaktī veikti 6734 Covid-19 testi, reģistrēti 455 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī deviņi nāves gadījumi, kas ir līdz šim lielākais nāves gadījumu skaits vienā diennaktī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Viens mirušais bijis vecuma grupā no 45 līdz 50 gadiem, pa trim vecuma grupās no 65 līdz 75 un no 85 līdz 95 gadiem, kā arī divi grupā no 75 līdz 85 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 6,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopā saslimušas 9836 personas un 1515 izveseļojušās. Līdz šim kopumā ziņots par 116 personu nāvi, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.


Jau vēstīts, ka piektdien, 6. novembrī, Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē, izskatot virkni ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītos jautājumus, Ministru kabinetspieņēma rīkojumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju no pirmdienas, 9. novembra.

Valdība lēmusi izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim. Ministru kabineta rīkojuma teksts pieejams šeit.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!