Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikts 4271 Covid-19 tests un reģistrēti 95 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 63 saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem, četri inficējušies ārzemēs - Ukrainā, Krievijā, Austrijā.

28 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti pieci pacienti ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas 19 pacienti, 18 ar vidēji smagu, viens ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 229 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Latvijā kopā veikti 320 018 izmeklējumi, saslimušas 1824 personas un 1307 izveseļojušās, 37 mirušas.

Saslimšana ar Covid-19 ir atgriezusies Liepājā, Ozolnieku novadā, Saldus novadā un Stopiņu novadā, taču visās pašvaldībās gadījumu skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu, liecina SPKC apkopotie dati.

Talsu novadā šobrīd ir reģistrēti septiņi inficētie, Preiļu novadā – seši saslimušie, tomēr vēl vakar abos novados saslimušo skaits bija robežā no viena līdz pieciem gadījumiem.

Vislielākais inficēto skaits aizvadītajā diennaktī atklāts Daugavpilī – ar Covid-19 saslimis 41 cilvēks, Rīgā atklāti 18 gadījumi, Kuldīgas novadā – 11, savukārt Olaines novadā – deviņi gadījumi.

Vēl pa diviem saslimušajiem reģistrēti Stopiņu un Ropažu novados, un pa vienam gadījumam – Jūrmalā, Liepājā, Jelgavā, Carnikavas novadā, Garkalnes novadā, Ogres novadā un Ozolnieku novadā.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem 95 gadījumiem visvairāk saslimušo ir vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem, kur inficēto skaits ir 18. Otra lielākā vecuma grupa, kurus ir skārusi infekcija ir no 60 līdz 69 gadiem, kur reģistrēto skaits ir 16. Vecumā no 10 līdz 19 gadiem ir reģistrēti 15 gadījumi, no 30 līdz 39 gadiem –13, no 20 līdz 29 gadiem – 12, turpretī no 40 līdz 49 gadiem – 11.

Pa pieciem gadījumiem reģistrēti vecuma grupā līdz deviņiem gadiem un vecuma grupā no 70 gadiem.


Trešdien veselības ministre Ilze Viņķele (AP) lūdza Ministru kabineta ārkārtas sēdē par budžetu iekļaut informatīvo ieskatu par Covid-19 izplatību Latvijā un plānotajiem pasākumiem.

"Labā ziņa, jo testēšanas jauda ir lielākā, kāda bijusi – pārsniegusi 4000, tas arī pateicoties siekalu testiem. Ir divi lieli un viens mazāks uzliesmojums – lielie Kuldīgā un Daugavpilī, mazāks Olainē," norādīja ministre.

Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis MK sēdē norādīja, ka "situācija ir lokāla un mums pazīstama no Igaunijas un Lietuvas pieredzes".

Viņķeles piedāvātos pasākumus, divu nedēļu pārtraukumu interešu izglītībā, masku lietošanu sabiedriskajā transportā un telpās, kur nevar ievērot distanci, sabiedriskās ēdināšanas iestādēm noteikt darba laiku līdz pusnaktij, kā arī astoņiem cilvēkiem pie viena galdiņa, viņš novērtēja kā pietiekamus, bet tie "varētu tikt pastiprināti, ja situācija pasliktinās", kas ir starptautiska prakse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!