Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī veikti 1243 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta vienam cilvēkam, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19, bet kopā stacionāros ārstējas 18 pacienti. No tiem 15 pacienti ir ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Savukārt no stacionāra izrakstīti kopumā 155 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

SPKC sniegtie dati liecina, ka jaunais inficēšanās gadījums konstatēts Kocēnu novadā.

Aktīvas saslimšanas joprojām reģistrētas 49 pašvaldībās, tostarp, Alūksnes, Amatas, Ādažu, Babītes, Bauskas, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Durbes, Grobiņas, Ikšķiles, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Mazsalacas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

Latvijā kopā veikti 108 174 izmeklējumi, saslimušas 1065 personas, 745 cilvēki izveseļojušies un 24 cilvēki miruši.


Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija. Valdība ceturtdien, 7. maijā, lēmusi pagarināt to līdz 9. jūnijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā. Vienlaikus lemts par virknes ierobežojumu mazināšanu laikā no 12. maija.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!