Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikts 3041 Covid-19 tests un reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie ir kontaktpersonas, viens saslimušais atgriezies no ASV, bet vienai personai tiek precizēts infekcijas avots.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēts neviens pacients ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas septiņi pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 214 pacienti.

Latvijā kopā veikti 285 876 izmeklējumi, saslimušas 1486 personas un 1248 izveseļojušās, 35 mirušas.

No pagājušajā diennaktī Latvijā atklātajiem četriem jaunajiem ar Covid-19 inficētajiem, divi reģistrēti Jūrmalā, bet pa vienam Rīgā un Aglonas novadā, liecina SPKC apkopotie dati.

Līdz ar to Rīgā pašlaik reģistrēti 58 ar Covid-19 saslimušie, Aglonas novadā – 13, bet Jūrmalā – 12 inficētie.

No pagājušajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem divi ir vecumā no 50 līdz 59 gadiem, viens – vecumā no 40 līdz 49 gadiem, bet viens ir bērns vecumā līdz deviņiem gadiem.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!