Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī veikti 1870 jaunā koronovīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 testi, reģistrēti astoņi jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopumā veikti 167 480 izmeklējumi, saslimušas 1173 personas un 1019 izveseļojušās, 30 cilvēki miruši.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm, seši saslimušie saistīti ar jau izskanējušiem saslimšanas gadījumiem, kas saistīti ar izklaides vietu apmeklēšanu. Ar vienu saslimušo uzsākta saziņa un tiks precizēta papildus informācija.

Tāpat arī SPKC ziņo, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19.

Kopumā šobrīd Latvijas slimnīcās ārstējas trīs pacienti: divi pacienti ar vidēji smagu un viens pacients ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 183 pacienti, liecina Nacionālā Veselības dienesta dati.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Par to, kādi ierobežojumi Latvijā jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām, iespējams uzzināt šajā rakstā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!