Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī veikts 2071 Covid-19 tests, reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm, bet ar trim uzsākta saziņa. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā kopā veikti 220 827 izmeklējumi, saslimušas 1307 personas un 1078 izveseļojušās, 32 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas trīs pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 198 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Pagājušajā diennaktī saslimšana ar Covid-19 pirmo reizi konstatēta Nīcas novadā, bet atgriezusies tā ir Ozolnieku novadā, liecina SPKC apkopotie dati.

Abos novados ir saslimis viens cilvēks.

Savukārt vēl divi inficēšanās gadījumi pagājušajā diennaktī reģistrēti Jūrmalā, kur ar Covid-19 saslimušo skaits palielinājies līdz sešiem cilvēkiem. Tāpat atklāts arī viens inficētais Rīgā, kur kopējais ar Covid-19 sasirgušo skaits pieaudzis līdz 85 cilvēkiem.

Lai gan pagājušajā diennaktī tika konstatēti četri saslimšanas gadījumi, trešdienas apkopotajos datos par vienu ir samazināts Liepājā reģistrēto saslimušo skaits un kā centrā norādīja, tad minētās izmaiņas notikušas, jo precizēta pacienta dzīvesvieta, tādējādi 12. augustā Latvijas pašvaldībās reģistrēti pieci jauni inficētie.

Divi no jaunajiem inficētajiem ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet vēl divi vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Kopumā Covid-19 pašlaik konstatēts 40 Latvijas pašvaldībās.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!