Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī veikts 1731 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta trim cilvēkiem, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).


Latvijā kopā veikti 121 783 izmeklējumi, saslimušas 1092 personas un 794 izveseļojušās, 26 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 11 pacienti: septiņi pacienti ar vidēji smagu, četri pacienti ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 167 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

No kopumā trīs pagājušajā diennaktī atklātajiem gadījumiem, divi reģistrēti Liepājā, kur tagad kopumā ir seši aktīvi saslimšanas gadījumi, kamēr trešais inficētais reģistrēts Rīgā, kur patlaban ir 106 aktīvi saslimšanas gadījumi.

Vienlaikus aktīvi saslimšanas gadījumi vairs nav reģistrēti Ķeguma novadā, kā rezultātā kopējais pašvaldību skaits ar aktīvām saslimšanām sarucis līdz 52.

Tādējādi aktīvas saslimšanas patlaban reģistrētas Ludzas, Ciblas, Alūksnes, Amatas, Ādažu, Babītes, Bauskas, Baldones, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Durbes, Garkalnes, Grobiņas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Jēkabpils, Mazsalacas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija. Valdība 7. maijā lēmusi pagarināt to līdz 9. jūnijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā. Vienlaikus lemts par virknes ierobežojumu mazināšanu laikā no 12. maija.

Par to, kādi ierobežojumi Latvijā jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām iespējams uzzināt šajā rakstā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!