Foto: DELFI

Laikā no šā gada 9. līdz 22. septembrim Latvijā ar pielāgotajām Covid-19 vakcīnām kopā vakcinējušies 7 380 cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Jaunās omikrona paveidiem pielāgotās Covid-19 vakcīnas Latvija saņēma 8. septembrī, bet ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos tās bija pieejamas no 12. septembra. Pirmajās divās nedēļās ar šīm vakcīnām potējušies nedaudz vairāk nekā 7 000 cilvēku.

Jau ziņots, ka Latvija saņēmusi 273 600 pielāgotās vakcīnas pret Covid-19, portālu "Delfi" informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Piegādātas 230 400 "Comirnaty Original/Omicron BA.1" un 43 200 "Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1" vakcīnas.

Pielāgotās vakcīnas "Comirnaty Original/Omicron BA.1" un "Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1" ir paredzētas lietošanai personām no 12 gadu vecuma, kuras saņēmušas vismaz primāro vakcināciju pret Covid-19.

Šīs pielāgotās vakcīnas ir oriģinālo vakcīnu "Comirnaty" ("Pfizer"/"BioNTech") un "Spikevax" ("Moderna") izmainītas versijas, kas paredzētas aizsardzībai gan pret omikrona apakšpaveidu BA.1, gan pret oriģinālo Covid-19 vīrusu.

Vakcīnas ir pielāgotas, lai labāk atbilstu cirkulējošajiem Covid-19 paveidiem, tādējādi sagaidāms, ka tās nodrošinās optimālu aizsardzību pret Covid-19 laikā, kad vīruss attīstās un pārveidojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!