Foto: DELFI

Uz rehabilitācijas kursu Latvijā 4.decembrī ieradīsies septiņi pacienti no Ukrainas Dņipropetrovskas apgabala slimnīcas, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvji.

Portāls "Delfi jau iepriekš vēstījis, ka Latvija ir sniegusi palīdzību Ukrainai, nodrošinot ārstniecību desmit Ukrainas konfliktā cietušajiem. Ukrainas pacientu nokļūšanu un uzņemšanu Latvijas ārstniecības iestādēs koordinē ĀM sadarbībā ar Veselības ministriju (VM).

Militārajā konfliktā Ukrainas austrumos traumas guvušos pacientus, kuri ceturtdien ieradīsies Latvijā, pavadīs Dņipropetrovskas apgabala valsts administrācijas priekšsēdētāja padomnieki Boriss Trēgermans un Staņislavs Molokovs, kā arī departamenta direktors Aleksandrs Rakša.

Pavadošajai delegācijai plānotas tikšanās ar ĀM, VM un Pašvaldību savienības pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas līdzšinējo un plānoto atbalstu Ukrainai, norāda ĀM.

Latvijai ir sadarbība ar Dņipropetrovskas apgabala klīnisko slimnīcu, kas ir viena no lielākajām ievainoto ārstēšanās vietām Ukrainā. Šī gada augustā to apmeklēja VM parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš un Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis. Šo apgabalu jūlijā apmeklēja arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Latvijas Ārstu biedrībā nodibināts "Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonds", kura mērķis ir vākt ziedojumus ievainoto civiliedzīvotāju un militārpersonu ārstēšanai, kā arī rehabilitācijai. Fonds atbalsta arī Latvijas ārstu īslaicīgu iesaistīšanos smagus ievainojumus guvušo ārstēšanas procesā Ukrainas slimnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!