Foto: Valsts kanceleja

Latvija atbalsta un atbalstīs Ukrainu cīņā pret Putina režīmu, piektdien, 18. martā, tikšanās laikā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā portālam "Delfi" stāstīja, ka Ministru prezidents ar Ukrainas vēstnieku pārrunāja aktuālo situāciju saistībā ar Putina režīma militāro iebrukumu Ukrainā.

Kariņš izteica līdzjūtību par ukraiņu iedzīvotāju ciešanām un zaudētajām dzīvībām, uzsverot, ka par kara izraisīšanu atbildīgajām Putina režīma amatpersonām būs jāstājas starptautiskās tiesas priekšā.

Kariņš ar vēstnieku pārrunāja Eiropas Savienības pieņemtās sankcijas pret Putina režīmu, tostarp par šonedēļ apstiprināto ceturto sankciju paketi pret Krieviju.

Ministru prezidents uzsvēra, ka būtiska ir sankciju ieviešana, lai tās nebūtu iespējams apiet. Tāpat tika apstiprināts, ka Latvija ES līmenī turpina iestāties par plašākām sankcijām pret Putina režīmu – visas sankciju iespējas šobrīd ir atvērtas.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas sabiedrība, valsts un pašvaldību institūcijas atbalsta Ukrainu tās cīņā pret Putina režīmu un turpinās sniegt visu iespējamo palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Kariņš pauda, ka Latvija ir atvērta bēgļiem no Ukrainas un tiek organizēts atbalsts bēgļu izmitināšanai un pamatvajadzību nodrošināšanai.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17. martā, uzrunājot Saeimas deputātus, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka Krievijas paveiktais Ukrainā nepārprotami ir kara noziegums.

"Nav jautājums, ka ir dažādas pelēkas nokrāsas. Šeit ir melns un balts. Putina Krievija ir simtprocentīgi atbildīga un vainīga par to, ka ir sākusi karu ar Ukrainu. Ukraina nekādā veidā nav vainojama. Ukraina šajā stāstā ir cietēja," pauda premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!