Latvija noteikti atbalstīs Eiropas Savienības (ES) civilās misijas izveidi un nosūtīšanu uz Irāku, kārtējā Eiropadomes sanāksmē uzvēris Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS).
Kā aģentūru LETA informēja premjera ārlietu padomnieks Andris Razāns, civilās misijas izveidošana bija viens no galvenajiem sanāksmē izskatāmajiem jautājumiem. "Pagaidām vadītāju starpā notiek diskusijas par iespējami labākiem nosacījumiem un darbības principiem, tomēr akcepts šādai iniciatīvai tika panākts," skaidroja Razāns.

Pēc viņa teiktā, daudz lielāka skaidrība un vienošanās principi tiks panākti nākamajā padomes sanāksmē decembrī. Šādas ES misijas mērķis būs pastiprināt pašu irākiešu spēju nodibināt kārtību un turpmāko demokrātijas attīstību.

Eiropadome arī uzklausīja Nīderlandes kā prezidējošās valsts ziņojumu par iespējamajiem šķēršļiem, kas Eiropai kavē sasniegt Lisabonas stratēģijā nosprausto mērķi - panākt, lai Eiropas ekonomika ir viena no labāk attīstītajām un konkurētspējīgākajām pasaulē.

"Premjers piekrīt secinājumiem, ka šobrīd viena no galvenajām problēmām ir ES valstu dažādie uzskati par ekonomikas struktūru. Emsis arī atbalsta uzskatu, ka veiksmīgai attīstībai nepieciešama kopējās ekonomikas strukturizācija," sacīja Razans.

Notikušajā sanāksmē premjers arī atbalstījis uzskatu, ka daudzas valstis vēl nav spējīgas pilnībā strukturizēt savu ekonomiku, kā arī piekritis, ka zināmas problēmas rada pastāvošā birokrātija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!