Emocionāli pacilāti, tai pašā laikā uzmanīgi, lai neatsauktu atmiņā traģiskos notikumus Maskavas teātra centrā, aptuveni 100 piederīgo un masu mediju pārstāvju otrdienas pēcpusdienā Rīgas lidostā sagaidīja trīs Maskavas ķīlnieku krīzē izglābtos Latvijas iedzīvotājus.
Vairāk nekā simts cilvēku sagaida Maskavas terora aktā cietušo Zeļcermanu ģimeni

Margaritu Dubinu ar ziediem sagaidīja vairāki desmiti viņas skolēnu. Pēc pirmajiem apskāvieniem un saņemtajiem ziediem viņa žurnālistiem stāstīja, ka pateicas Krievijas drošības dienestiem par izglābšanu.

Dubina arī pateicās Latvijas vēstniecībai Krievijā, kas palīdzējusi viņai ātri izrakstīties no slimnīcas un atgriezties mājās.

Lidostā no ķīlnieku gūsta izglābto ģimeni sagaidīja arī kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Jakovs Pliners. Savukārt kāds valdības pārstāvis informēja par Ministru kabineta lēmumu piedāvāt viņiem rehabilitācijas centra "Vaivari" pakalpojumus.

Dubina žurnālistiem sacīja, ka pieņems šo piedāvājumu ar lielāko prieku, jo "Vaivari" ir viņas mīļākā sanatorija, kur ārsti jau divas reizes glābuši viņas dzīvību, operējot viņai muguru.

Viņas pieaugušais dēls Aleksandrs Zeļcermans kārtējo reizi žurnālistiem atstāstīja pārdzīvoto un atbrīvošanas operāciju nodēvēja par "Krievijas specdienestu veiksmi un Krievijas varas negodu".

Zeļcermans stāstīja, ka teātra centrā pavadītajās dienās iepazinies ar vairākiem cilvēkiem no Bulgārijas, Armēnijas, Ukrainas, ar kuriem tagad mēģinās uzturēt kontaktus.

Aleksandra māsa Kira ar medijiem kontaktējās mazāk un negribīgāk atstāstīja piedzīvoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!