Latvijā aizvadītajās brīvdienās pirmo reizi šopavasar redzēts melnais stārķis jeb gandrs, vēsta mājas lapa http://www.putni.lv. Putnu svētdien kāds putnu vērotājs redzējis Tukuma rajona Praviņu apkaimē.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Melnais stārķis Latvijā parasti atgriežas marta beigās vai aprīļa sākumā. Visagrāk - 19.martā - putns novērots pērn Leimaņu karjerā. Latvijā vidēji ligzdo 750 līdz 900 gandru pāru, taču pēdējos gados intensīvās mežaudžu izciršanas dēļ putnu skaits samazinās.

Melnais stārķis ir augumā nedaudz mazāks par balto stārķi. Putna galva, kakls un mugura ir melna, balts ir tikai vēders. Veciem putniem knābis un kājas ir sarkanas, jaunajiem - zaļganas. Atšķirībā no baltā stārķa, melnais stārķis ir uzmanīgs un bailīgs putns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form