Pēc vairāku amatpersonu un iedzīvotāju izteiktajām pretenzijām Latvijas valdība otrdien nolēma pavasarī atgriezties pie vasaras laika, līdz ar to vasarā Latvijas laiks par vienu stundu atšķirsies no Lietuvas un Igaunijas laika.
Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis pēc pieņemtā lēmuma žurnālistiem sacīja, ka Latvijā bija par maz dienasgaismas un cilvēkiem ir nepieciešama atpūta diennakts tumšajās stundās.

Latvija pieturēsies pie "vecajām Eiropas tradīcijām" un laiks tiks grozīts divas reizes gadā - pārejot uz vasaras un ziemas laiku, apliecināja ministrs.

Kalvītis ir pārliecināts, ka laika starpība starp Baltijas valstīm neradīs saimnieciskās un citu veidu problēmas. Pirms lēmuma pieņemšanas Latvijas valdība arī iepazinusies ar sabiedriskās domas aptaujas datiem, kas liecina, ka puse iedzīvotāju vēlas pāreju uz vasaras laiku, bet otra puse ne.

Kalvītis apliecināja, ka Igaunija un Lietuva ir informētas par to, ka Latvijas valdība apsver iespēju no 2001.gada pavasara atgriezties pie vasaras laika.

Abas kaimiņvalstis bija lūgtas tuvākajā laikā sniegt savu viedokli par pāreju uz vasaras laiku. Igaunija atbildējusi, ka tā no vasaras laika ir atteikusies un tās valdība tuvākajā laikā savu lēmumu nepārskatīs. Lietuva arī tuvākajā nākotnē laika zonas nemainīs.

Latvija lēmumu par nepāriešanu uz vasaras laiku pieņēma pagājušā gada 29.februārī, paziņojot, ka šāda pāreja nelabvēlīgi ietekmē iedzīvotāju pašsajūtu. Tomēr vēlāk tika izteiktas vairākas pretenzijas, jo iedzīvotāji sūdzējās par pārāk gaišajiem rītiem un tumšajiem vakariem. Kritiku par to pauda arī Valsts prezidente un premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!