Foto: AFP/Scanpix
Šopēcpusdien ar reisu no Stambulas Latvijā atgriezusies sešu cilvēku kalnā kāpēju grupa, kas bija spiesta pamest Nepālu un pārtraukt savu ceļojumu tur notikušās postošās zemestrīces dēļ.

Ceļojuma organizatoru "Virsotne.lv" pārstāvis Andris Balodis pastāstīja, ka ceļotāji nupat ir ieradušies Latvijā un viņiem viss esot kārtībā.

Piedzīvotais Nepālā minētajiem ceļotājiem, visticamāk, neliks šķēršļus kalnos kāpšanai nākotnē, turklāt viens no komandas dalībniekiem jau kaldinot plānus par ceļojumu rudenī. Pirmās divas dienas pēc zemestrīces gan bijis jāpārdomā par nākotnes plāniem, sprieda Balodis.

Jau ziņots, ka viena no ekspedīcijas dalībniecēm savā "Facebook" profilā dažas dienas pēc postošās zemestrīces ievietoja emocionālu ziņu par situāciju, kādā atrodas seši ceļotāji no Latvijas, netiekot prom no zemestrīces skartās Nepālas un pārmetot, ka Latvijas Ārlietu ministrija atsakās viņiem palīdzēt.

Lai gan ministrija iesaistījusies jautājuma risināšanā, grupa nav sagaidījusi evakuācijas helikopteru, kas turpinājis veikt cietušo evakuāciju. Grupa veikusi pārlidojumu ar iekšējo avioreisu un nokļuvusi Nepālas galvaspilsētā Katmandu, no kurienes turpinājusi ceļojumu uz Latviju.

Kā ziņots, Nepālā pēc postošās zemestrīces atrasti kopumā 7040 bojāgājušie, bet ievaino skaits pārsniedzis 14 000, paziņojis Nacionālais ārkārtējo operāciju centrs, vienlaikus norādot, ka patiesais upuru skaits var izrādīties daudz lielāks.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!