Pēc UNESCO iniciatīvas kopš 2002.gada tās dalībvalstis katra novembra trešajā ceturtdienā atzīmē Pasaules filozofijas dienu, un arī Latvijā par godu šai dienai notiek vairāki pasākumi, informē UNESCO Latvijas Nacionālā komisija.

Pasaules Filozofijas dienā kad UNESCO un tās partnerorganizāciju rīkotie pasākumi visā pasaulē atgādina par filozofijas nozīmi ikviena cilvēka ikdienā un sabiedrības procesos, veicinot šīs nozares pieejamību un izpratni par to.

Šogad Pasaules filozofijas diena bija 18. novembrī, taču Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāte un Filozofijas un socioloģijas institūts ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas atbalstu līdz pat decembra sākumam tai veltīs aktivitātes, kurās piedalīties aicināts ikviens interesents.

Otrdien plkst. 14:30 LU Vēstures un filozofijas fakultātē tiks atklāts seminārs "Taisnīga sabiedrība: versijas" par filozofa Dž. Roulza tekstu "Politiskais liberālisms". Trešdien plkst. 18:30 notiks LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieces Žanetes Narkēvičas grāmatas "Iztēle un valodas jaunrade" atklāšanas svētki, bet ceturtdien plkst. 18:00 Rīgas Latviešu biedrības namā biedrības "Zinību komisija" priekšsēdētājs Juris Zaķis vadīs diskusiju "Kamdēļ būt taisnīgam?" par individuālo un sociālo taisnīgumu un taisnīgumu saistībā ar tiesības filozofiju. Diskusijā piedalīsies filozofi Igors Šuvajevs, Artis Svece, Jānis Broks, LU Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa un citi.

Filozofiska diskusija "Sabiedrības integrācijas politiku izaicinājumi (ceļi un strupceļi?) Eiropā" notiks arī 2.decembrī plkst. 15:00 Eiropas Savienības mājā, un tajā piedalīsies filozofi Igors Šuvajevs, Maija Kūle, LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks, vēsturnieks un speciālists integrācijas jautājumos Leo Dribins.

Kopumā Pasaules filozofijas dienai tika veltīti pasākumi vairāk nekā 80 UNESCO dalībvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!