Foto: Valsts kanceleja

Valdība pirmdien atbalstīja lēmumu par piecu kopumā 127 400 eiro vērtu sensoru komplektu un aprīkojuma nodošanu Baltkrievijai bez atlīdzības.

Jau vēstīts, ka Latvija robežas uzraudzības uzlabošanai plānoja nodot Baltkrievijai šādus sensoru komplektus, teikts Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotajā un izskatīšanai valdībā iesniegtajā ziņojumā.

Šie sensori monitorē gan kustības, gan temperatūras un mitruma līmeņa izmaiņas.

Piecu "Smartdec" sensoru komplektu un aprīkojuma projekta kopējās izmaksas ir 127 435 eiro, ko veido iepriekšminēto sensoru komplektu, ar kopējo bilances vērtību 71 874,97 eiro, iegāde un nodošana kā arī 55 560 eiro vērta aprīkojuma iegāde un nodošana.

IeM norādījusi, ka, saskaņā ar 2018. gada 8. februārī parakstīto Granta līgumu starp Starptautiskās migrācijas politikas attīstības centru un Valsts robežsardzi, ir saņemts atbalsts Valsts robežsardzei projekta "Robežuzraudzības kvalitātes uzlabošana, veicinot sadarbību" aktivitāšu realizācijai.

Tā mērķis ir attīstīt Baltkrievijas Valsts robežu komitejas amatpersonu reakcijas spēju zaļās robežas novērošanas jomā un stiprināt izpratni par Eiropas Savienības standartiem integrētajā robežu pārvaldībā un visaptverošajā sadarbībā.

Lai sekmīgi reformētu robežkontroles sistēmu, Baltkrievijai ir nepieciešamas būtiskas investīcijas un citu valstu pozitīvā pieredze. Baltkrievija ir ieinteresēta Latvijas, kā arī pārējo Baltijas valstu pieredzes apgūšanā.

Sniedzot palīdzību Baltkrievijai Valsts robežu komitejai robežuzraudzības jomas uzlabošanā, tiek veicināta Baltkrievijas attiecīgo amatpersonu profesionālā izaugsme, papildinātas viņu zināšanas robežuzraudzības jomā, kā arī veicināta izpratne par kopīgām problēmām uz kopīgās valstu robežas un sekmēta pārrobežu sadarbība.

Saskaņā ar likumu un valdības noteikumiem par kārtību, kādā valsts kustamo mantu nodod bez atlīdzības ārvalstu valdību un starpvalstu organizāciju īpašumā, kopā ar informatīvo ziņojumu IeM iesniegusi Ministru kabineta rīkojuma projektu un līguma projektus par valsts kustamās mantas nodošanu bez atlīdzības Baltkrievijai un pilnvaras projektu līguma parakstīšanai.

Izdevumi, kas saistīti ar rīkojuma projekta realizāciju tiks segti no projektam piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un papildu resursi IeM (Valsts robežsardzes) resursu atjaunošanai nebūs nepieciešami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!