Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 2253 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 462 jauni inficēšanās gadījumi, bet ziņots par mirušajiem nav, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 20,5%, savukārt 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir palielinājies no 228,0 līdz 241,6.

Latvijā ar Covid-19 kopumā līdz šim inficējušies 836 259 cilvēki.

Jau ziņots, ka patlaban vēl nav pamata celt trauksmi saistībā ar pieaugošo Covid-19 saslimstības līmeni, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēdējās nedēļās novērojams strauji pieaugošs Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits. Vairāki eksperti bija pauduši, ka pagaidām satraukumam nav pamata - tuvākajā laikā nav gaidāms ievērojams Covid-19 stacionēšanas un mirstības pieaugums. Turklāt pieaugums esot saistāms ar atceltajiem ierobežojumiem, iedzīvotāju vēlmi apmeklēt pasākumus un garajām Jāņu svētku brīvdienām.

Veselības ministrs norādīja, ka ir novērojams Covid-19 saslimšanas gadījumu pieaugums, taču Veselības ministrijas (VM) speciālistu ieskatā pagaidām vēl nav pamata pastiprināt esošos epidemioloģiskās drošības pasākumus vai celt īpašu trauksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!