Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 2402 Covid-19 testi un reģistrēti 17 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pēdējās diennakts laikā stacionēts 1 pacients ar COVID-19 (kopā stacionāros ārstējas 8 pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu). Kopā no stacionāra izrakstīti 214 pacienti.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 6 saslimušie atgriezušies no ārzemēm (Lielbritānija, Krievija), 3 saslimušie ir kontaktpersonas, 8 saslimušajiem tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā kopā veikti 293 309 izmeklējumi, saslimušas 1515 personas un 1248 izveseļojušās, 36 mirušas.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!