Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī veikti 1345 Covid-19 testi, reģistrēti 13 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 191 070 izmeklējumi, saslimušas 1219 personas un 1045 izveseļojušās, 31 mirusi.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19 (kopā stacionāros ārstējas divi pacienti: abi pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu). Kopā no stacionāra izrakstīti 190 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

SPKC rīcība esošā informācija liecina, ka pieci saslimušie iebraukuši no ārvalstīm (Uzbekistāna), bijušas septiņas kontaktpersonas. Par vienu personu tiks precizēta papildu informācija.

Sākotnēji minētie pieci saslimušie ir Uzbekistānas iedzīvotāji, kuri Latvijā ieradušies strādāt, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja. Šiem cilvēkiem saslimšana norit vieglā formā un jautājumu kārtošana par viņu pašizolēšanos notiek sadarbībā ar darbu vadītāju, kurš organizēja šo strādnieku ierašanos Latvijā.

Saslimušie Uzbekistānas iedzīvotāji Latvijā ieradušies šīs nedēļas beigās. Vaicāta par iespējamām viņu kontaktpersonām, Arāja skaidroja, ka pašlaik turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana un arī šis jautājums ir darba procesā.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!